Ida-Virumaal päästeti vingusurmast kaks inimest

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsuandur.
Suitsuandur. Foto: Liis Treimann/Postimees

Täna päästeti Kohtla-Järvel toidukõrbemise tagajärjel suitsuga mattunud korterist kaks inimest.

Häirekeskus sai teate tulekahju kohta Kohtla-Järvel Estonia puiesteel täna kell 12.04. Tulekahjust teatas korteri elanik, kes vajas ise abi korterist pääsemisel. Teatamise hetkel oli esimesel korrusel asuv korter suitsu täis, teatas Ida päästekeskus.

Sündmusele reageerisid päästemeeskonnad Jõhvi komandost. Sündmuskohale jõudes selgus, et korteris oli toit kõrbema läinud. Päästjad sisenesid akna kaudu korterisse ja leidsid sealt eest mehe ja naise. Meedikud kontrollisid nende tervislikku seisundit sündmuskohal, misjärel selgus, et haiglaravi nad ei vajanud.

Päästjate sõnul puudus korteris kohustuslik suitsuandur. Päästjad eemaldasid toidu pliidilt, tuulutasid toad ning paigaldasid suitsuanduri nõuetekohaselt lakke.

Päästeamet juhib tähelepanu, et lahtist tuld ei tohi jätta kunagi järelevalveta ning igas kodus peab olema õigesti paigaldatud ja hooldatud töökorras suitsuandur, mis tulekahjust varakult märku annab.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles