Galerii: õiguskantsler tunnustas tublimat peret ja kirjanikku Leelo Tungalt

Marian Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lasteombudsman ja õiguskantsler Indrek Teder ning sotsiaalminister Helmen Kütt jagasid «Lastega ja lastele» tunnustusauhindu neile, kes on oma uute algatuste või pikemaajalise tegevusega oluliselt panustanud laste heaolusse.

Sotsiaalministri Helmen Küti sõnul peaks laste kaitse olema kõigi täiskasvanute prioriteet. «Lapsed on meie tulevik ning seetõttu tuleb alati esikohale seada nende huvid ja heaolu. Nii, nagu meie praegu oma lastesse suhtume, suhtuvad nad täpselt samamoodi ka järgmistesse põlvedesse.»

Möödunud neljapäev kiitis valitsus heaks ligi kakskümmend aastat muutmata olnud uue lastekaitseseaduse.

Teder rõhutas tunnustusürituse kõnes, et lastele kasvamiseks ja arenemiseks toetava elukeskkonna loomine ei ole ainult lapsevanemate või lastekaitsetöötajate ülesanne.

«Me kõik vastutame selle eest, kui lapsesõbralik ja hooliv on meie ühiskond. Igaühel on võimalik anda oma panus, et lastel ja peredel oleks Eestis hea elada,» ütles ta.

Täna Õiguskantsleri Kantseleis toimunud tunnustusüritusel jagati auhindu kuues kategoorias.

Tiitel «Aasta pere» anti perekond Mikkudele, kelle suur ja ühtehoidev pere on armastust muusika vastu põlvest põlve edasi andnud paljudele väikestele ja suurtele muusikasõpradele.

Tunnustuse «Lapse suur tegu» pälvis Keeni kooli õpilane Jaagup Hinn, kes abistab igapäevaselt liikumispuudega koolikaaslast.

«Elutöö» kategooria auhinna sai Leelo Tungal, kelle looming ja tegevus on mõjutanud paljusid lapsi.

Traumaterapeut Maire Riisi tunnustati «Muutuste looja» tiitliga pikaajalise töö eest leinas lastega perede heaks.

Mullu valminud kogumiku «Ohutusraamat koolilapse vanematele» eest sai «Aasta tegu» auhinna idee autor ja projekti eestvedaja, Lääne prefektuuri ennetusteenistuse vanem Liilia Mänd.

Laste ja noorte lemmikuks osutus paljudele lastele lugemisteraapiaga abiks olnud lugemiskoer Susi ja tema perenaine Maarja Tali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles