Politsei hoiatab: mootorratturite kokkutulek suurendab liikluskoormust

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mootorratas.
Mootorratas. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Politsei kutsub liiklejaid üles olema tähelepanelikud ja mõistvad seoses sel nädalal Tallinna Lauluväljakul peetava mootorratturite kokkutulekuga, millest korraldajate hinnangul võtab osa rohkem kui 10 000 mootorratturit üle Euroopa. 

Mootorratturid sõidavad 5. kuni 9. juunini peetavale kokkutulekule valdavalt kas mööda Via Balticat Pärnu kaudu või tulevad reisilaevadega Tallinna sadamasse. Samuti liiguvad mootorratturite grupid Tallinnasse ka Narva, Võru või Valga kaudu. Kõigil neil suundadel palub politsei kaasliiklejatel vajadusel varuda kannatust vältimaks ohtlikke liiklusolukordi.

«Autojuhid peaksid neil päevil olema liikluses mootorrataste suhtes tähelepanelikud, kuna meie teedele ja tänavatele lisandub korraga tuhandeid mootorrattureid nii gruppidena kui üksikult, kes täpselt ei tunne meie liikluskorraldust,» ütles põhja prefektuuri liiklusejärelvalvekeskuse juht Elari Kasemets.

Kõige kõrgema liiklusintensiivsusega päevad on tõenäoliselt neljapäev ja reede, kui osalejad kogunevad ning pühapäev ja esmaspäev, kui kõik omakorda koju tagasi sõidavad. Nädalavahetusel on liiklus tihedam ka Lauluväljaku ümber ja Tallinna kesklinnas.

Seoses motokokkutulekuga ei ole korraldajad taotlenud olulisi teede sulgemisi või liikluse ümberkorraldusi. Narva maanteel Mäe värava poolse sissepääsu juures on üks sõidurida reserveeritud Lauluväljakule sisenevate mootorratturite jaoks. Liiklejad peaksid seal jälgima ajutisi liiklusmärke ning liikluskorraldajate märguandeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles