Huvide deklaratsioon on esitamata üle 400 inimesel

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Huvide deklareerimine toimus sel aastal esimest korda elektroonselt.
Huvide deklareerimine toimus sel aastal esimest korda elektroonselt. Foto: SCANPIX

Umbes 7000 inimesest, kes pidid esitama mai lõpuks huvide deklaratsiooni, on selle täitmata jätnud enam kui 400 inimest.

Deklaratsioonide esitamise seisust sai täna ülevaate riigikogu korruptsioonivastane erikomisjon, kes lubab kõigi deklaratsiooni täitmata jätnud inimeste nimed avalikustada järgmisel nädalal, teatas riigikogu pressiteenistus.

«Sõnum on väga lihtne neile, kellel lasub kohustus esitada deklaratsioon oma huvide ja vara kohta: täitke see deklaratsioon. Kui seda ei tehta, siis tuleb isikul põhjendada juba avalikkusele seda, mis põhjusel on jäetud huvide deklaratsioon esitamata,» ütles erikomisjoni esimees, Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv Ken-Marti Vaher.

Huvide deklareerimine toimus sel aastal esimest korda elektroonselt maksu- ja tolliameti veebikeskkonnas. Kokku pidi deklaratsiooni täitma ligi 7000 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles