Ministeerium: töövõime hindamine ei lähe nii kalliks

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalministeerium.
Sotsiaalministeerium. Foto: Liis Treimann / Postimees

Töövõimereformi kavas töövõime hindamise hinnaks esialgu pakutud 250 eurot oleks absoluutne maksimumsumma, mida sotsiaalministeeriumi hinnangul kuluma ei hakka.

Tänane Postimees tõi esile, et kui kaks nädalat tagasi pakkus sotsiaalministeerium töövõime hindamise hinnaks 250 eurot ühe inimese kohta, siis nüüd on see 50 ja 100 eurot.

«250 euro puhul oli tegu hindamise maksimaalse võimaliku maksumusega, mis esialgsetel aruteludel välja käidi. Hiljem ministeerium täpsustas seda,» selgitas ministeeriumi pressiesindaja Imbi Ernits-Kaljuste täna, põhjendades, kuidas arvutused nii erinevad summad andsid.

Ministeeriumi teatel oli 250 euro puhul tegu absoluutselt maksimaalse juhtumiga, kus oleks vajalik nii dokumendi- kui visiidipõhine hindamine ning kuhu oli arvestatud kõikvõimalikud lisakulud.

Nüüd prognoosib sotsiaalministeeriumühe dokumendipõhise hindamise kuluks 53 eurot ja visiidipõhise hindamise kuluks 95 eurot. «Milliseks kujuneb tegelik hind, selgub metoodika kohandamise ja korraldatavate hangete tulemusena,» lisas sotsiaalministeerium oma selgituses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles