Riik ostab 43 226,67 euro eest lehmakoogi?

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lehmakook. Pilt on illustratiivne.
Lehmakook. Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig / Sakala

Riigihangete registrist leiab veidra nimega hanke. Nimelt selgub, et keskkonnaameti korraldusel viiakse läbi riigihange õppevahendi «Lehmakook» valmistamiseks, mille maksumuseks 43 226,67 eurot.

Keskkonnaameti keskkonnahariduse osakonna juht Maris Kivistik selgitas, et amet juhib ESF programmi «Keskkonnahariduse arendamine», mille raames korraldati ideekonkurs, et leida uudseid ja innovaatilisi õppevahendeid säästva arengu ja keskkonnateemade õpetamiseks keskkonnahariduskeskustes.

Ideekonkursile laekunud ideedest valis žürii välja kuus parimat, mis viiakse ka ellu. «Kuna ideekonkursil osalejate nimed olid salajased, siis ongi nimetuse «Lehmakook» näol tegemist hoopis märksõnaga,» paljastas Kivistik.

Õppevahed kannab tegelikult hoopis nime «Rannaniidukohver» ja sisaldab endas erinevaid metoodilisi vahendeid, et õppida tundma rannaniitude elustikku, ökoloogilisi suhteid, liike, inimmõju ja looduskaitselisi väärtusi.

Kohvreid valmistatakse 20 eksemplari ja need jagatakse laiali Eesti keskkonnahariduskeskustele tuleva aasta märtsis.«Enne seda toimuvad õppevahendi kasutamiseks koolitused. Edaspidi saavad kooliõpilased ja ka teised huvilised neid õppevahendeid kasutada nendes looduskeskustes, kus neid integreeritakse oma õppetegevustesse,» selgitas Kivistik.

Töö rahastamine toimub Euroopa Liidu vahenditest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles