Putin käskis viia Kesk-Venemaa väed täielikku lahinguvalmidusse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina sõdurid Izjumi linna läheduses.
Ukraina sõdurid Izjumi linna läheduses. Foto: SCANPIX

Vene president Vladimir Putin andis käsu viia Kesk-Venemaal asuvad väed täielikku lahinguvalmidusse, ütles täna Vene kaitseminister Sergei Šoigu.

«Vastavalt presidendi käsule on Kesksõjaväeringkonna väed ning kõik ringkonna territooriumil asuvad üksused viidud täielikku lahinguvalmidusse,» ütles Šoigu Vene uudisteagentuuride teatel.

Eile kinnitas Moskva, et tugevdab sõjalist kohalolekut piiril Ukrainaga.

Vene kindralstaabi teatel puudutab vägede täielikku lahinguvalmidusse viimine Kesksõjaväeringkonnas enam kui 65 000 sõjaväelast.


«Lahinguvalmiduse kontrollis osaleb üle 65 000 sõjaväelase, umbes 5500 relvaühikut ja sõidukit, üle 180 lennuki ja umbes 60 helikopterit,» ütles kindralstaabi ülem Valeri Gerassimov. «Manöövrite eesmärk on kontrollida vägede väljaõppe taset.»

Vene kaitseminister Šoigu ütles täna pressikonverentsil, et vägede täielikku lahinguvalmidusse viimise osana paigutatakse õhudessantväe 98. diviis Ivanovo oblastist ümber Tšeljabinski oblastisse.

USA välisministeeriumi kõneisik Jen Psaki ütles täna, et Ühendriikidele teadaoleva informatsiooni kohaselt valmistub Moskva saatma piirile Ukrainaga täiendavalt tanke.

«Oleme veendunud, et Venemaa saatis eelmisel nädalal riigi edelaosast Ukraina piirialadele tanke ja raketiheitjaid. Meil on infot, et piirialadele on plaanis saata veel tanke,» ütles Psaki. «Meil on ka infot, et Venemaa on koondanud riigi edelaossa teatud tüüpi suurtükke, mida Vene väed enam aktiivselt ei kasuta, kuid mida kasutavad Ukraina väed, ning meie hinnangul valmistub Moskva saatma seda tehnikat Ukraina separatistidele.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles