Video: Briti lennukid teevad Tallinna kohal vigurlende

Marian Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti vigurlennugrupp Red Arrows ehk Punased nooled.
Briti vigurlennugrupp Red Arrows ehk Punased nooled. Foto: SCANPIX

Täna kell 16:10 teevad üheksa Ühendkuningriigi Kuninglike Õhujõudude lennukit Tallinna lahe kohal vigurlendu, mida on kõige parem vaadata Pirita teel või Tallinna Linnahalli piirkonnas.

Esmakordselt Balti riikides esinevat vigurlennuüksust Red Arrows peetakse maailma parimate hulka, vahendas Briti Saatkond Tallinnas.

«Eesti show on eriline ja pidulik, kuna toimub teie Võidupühal ning meie 50. juubelihooaja raames,» ütles kuningliku õhuväe major Garry Donnelly.

Umbes 25 minuti pikkuse show käigus esitavad üheksa Hawk T1 tüüpi lennukit erinevaid manöövreid ja vigurlennuelemente.

Lennukid lendavad peamiselt 60-120 meetri kõrgusel, madalaim lennukõrgus on 30 meetrit.

Vigurlennugrupil on ette valmistatud kolm õhushow varianti, millest valitakse üks vastavalt ilmale.

1964. aastal moodustatud üksus on 50 aasta jooksul esitanud üle 4500 õhushow. Vigurlennuks kasutatavad õhusõidukid on reeglina samad, millega viiakse läbi täiendõpet kuninglike õhujõudude pilootidele.

Lennukid asuvad vigurlennu ajal üksteisest 3-5 meetri kaugusel, mis seab pilootide oskustele ja väljaõppele väga kõrged nõudmised.

Võidupühal esistatav lennushow on ainulaadne, varem pole Eestis sellise keerukusastme ja elementidega õhushowd esitatud.

Vigurlennu show toimub ka pilves ilmaga, selleks puhuks on Red Arrows tiimil eraldi kava. Show võib paduvihma korral aga ära jääda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles