Juhihakatis ilmus sõidueksamile alkoholijoobes

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinik autojuhte kontrollimas.
Politseinik autojuhte kontrollimas. Foto: Mihkel Maripuu

Eile üritas Jõhvis sõidueksamit sooritada noormees, kellel eksamineerija kahtlustas alkoholijoovet.

Eile kella 14.30 paiku ilmus Eesti Riikliku Autoregistrikeskuse Jõhvi büroo sõidueksamile alkoholijoobes 1981. aastal sündinud noormees.

Eksamineeritav oli sõidueksamil teist korda.

ARK Jõhvi büroos toimunud riikliku sõidueksami käigus tekkis eksamineerijal kahtlus, et eksamineeritav võib olla ebakaines olekus, kuna eksamineerija tundis eksamineeritava juures alkoholi lõhna.

Eksamineerija teavitas juhtunust kohe büroojuhatajat, kes kutsus kohale politsei. Jõhvi politseiosakonna ametnik tuvastas eksamineeritaval kerge joobe. Sündmuse täpsemate asjaolude väljaselgitamiseks alustati väärteomenetlus.

«See, et isik ilmus alkoholijoobes eksamile, näitab vastutustundetust ja õigustunde puudumist. Sellisele inimesele ei tohiks sõiduki juhtimisõigust üldse andagi,» ütles Jõhvi politseiosakonna juhtivkonstaabel Heiki Lindus.

Jõhvi büroo juhataja Indrek Puusepp tunneb muret selle üle, et üha enam noori tarvitab alkoholi ning seab sellega ohtu nii enda kui ka kaaskodanike elu.

«Tegemist on ühiskondliku probleemiga ning selle parandamiseks ei piisa üksnes riiklikest projektidest, vaid alustada tuleb eelkõige kodusest kasvatusest,» ütles Puusepp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles