Rahanappuses rahvusooper laseb lahti mitukümmend inimest

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Tänasel rahvusooper Estonia avakoosolekul teavitati teatrirahvast, et rahanappuse tõttu kaotavad töö ligi 30 estoonlast.

Kuna järgmisel aastal väheneb riigipoolne tegevustoetus rahvusooperile 9,7 miljonit krooni, tuleb rahvusooperil minna üle kokkuhoiurežiimile, teatas rahvusooperi pressiesindaja

Säästurežiimi rakendatakse teatri kõigis valdkondades alates kantseleitarvetest sidekuludeni, kevadest alates on jäetud komplekteerimata vakantsed ametikohad ning mitmete osakondade töö reorganiseeritakse töö ümber.

«Kuid sellest hoolimata tähendab see ligemale 30 kolleegi lahkumist teatrist,» tõdes teatri peadirektor Paul Himma tänasel hooaja avakoosolekul.

Tema sõnul avaldab see kõik mõju tööprotsessile, sest 10 protsenti eelarvet vähendada on lihtne, kuid 10 protsenti vähem või kehvemini laulda ning tantsida pole võimalik.

«Kuna prognoos lähiaastate riigitoetuse summade osas rahvusooperile on samuti säästurežiimis, tähendab see perspektiivi äravõtmist uue põlvkonna artistidelt ja spetsialistidelt, sundides neid otsima esinemisvõimalusi ja rakendust kaugemalt» lisas Himma.

Kunstilise juhi Arvo Volmeri sõnul on eesootav talle šokiks, mida alles tuleb hakata enda jaoks selgeks mõtlema.

Teatri pressiesindaja sõnul pole praegu veel teada, kes teatriinimestest on sunnitud järgmisel aastal rahvusooperi ukse lõplikult sulgema.

Keda ja milliseid ametikohti see otsus puudutab pole veel teada, see peaks selguma lähema paari kuu jooksul, ütles Ülla Veerg Postimees.ee'le.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles