Ilves twitterisõpradele: olen harjunud soomlaste solvangutega

Marian Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves.
President Toomas Hendrik Ilves. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

«See ei ole päris see, kuidas riikidevahelistes suhetes käituma peaks, aga ikkagi. Ma olen sellega harjunud.» viitas president Toomas Hendrik Ilves eile õhtul Twitteris Soome poliitikute sõnavõttudele, vastuseks twitterisõbrale, kelle arvates peaksid vennasrahvad kokku hoidma.

Soome tollane president Tarja Halonen solvas 2008. aastal Eesti presidenti nii rängalt, et lõpetati omavaheline suhtlemine.

Halonen olevat nimelt öelnud, et eestlased kannatavad postsovetliku trauma all ja ei suuda seetõttu Venemaaga tugevaid suhteid luua.

Soome pidi anuma, et Eesti president tuleks asju selgeks rääkima.

Ilves ka läks, aga salaja, vahendas Verkkouutiset eile.

Selle artikliga kerkis teema taas Ilvese sotsiaalmeedia Twitter kontol, kus ta oma twitterisõpradega sellest rääkis.

«Refereerides Talleyrandi, me oleme õppinud palju, aga unustanud ei ole midagi,» kirjutas Ilves ja ütles ka, et «presidendina seisan ma oma inimeste eest, kui meid alla surutakse, solvatakse ja psühholoogiliselt analüüsitakse. Raske.»

Ilvest lohutatakse, et mõned poliitikud muutuvadki võimu kaotades kibestunuks.

Ja et Soome poliitikud ei ole veel aru saanud, et kõik on hoopis teisiti. Ära pane neid tähele, soovitatakse tal.

Ja öeldakse ka, et vennasrahvad peaksid ikkagi kokku hoidma ja rahulikuks jääma.

Soome välisminister Erkki Tuomioja on Ilvest süüdistanud selles, et Eesti presidendi «maailmavaated on kujunenud Ameerika Ühendriikides ja Münchenis.»

Ilvesel oli ka Tuomiojale vastus varnast võtta: «Head ööd ja häid unenägusid kõikidele Ameerika Ühendriikides ja Münchenis:-),» säutsus president sapiselt eile pärast keskööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles