14-aastasele uppunule võis saatuslikuks saada jõuproov sõpradega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sirevere küla elanike Stanislav Soone (esiplaanil) ja Rene Diki arvates võis 14-aastane Andrus uppuda seetõttu, et ei tahtnud sõprade ees vett kartva nannipunnina näida.
Sirevere küla elanike Stanislav Soone (esiplaanil) ja Rene Diki arvates võis 14-aastane Andrus uppuda seetõttu, et ei tahtnud sõprade ees vett kartva nannipunnina näida. Foto: Liis Treimann

Esmaspäeval uppus Lääne-Virumaal Sirevere külas oma väikevenna silme all tiiki 14-aastane Andrus, kellele võis saatuslikuks saada sõpradega vees hullamine ja soov oma võimeid tõestada.

Tavaliselt Andrus ujumisest suurt ei pidanud, pigem kartis vett, rääkis poissi hästi tundnud Sirevere mees, ehitaja Stanislav Soon, kellele on selgusetuks jäänud, mis ajendas muidu veest hoiduvat poissi tiiki minema, kirjutab tänane Postimees. «Kahtlustan, et ju tal oli vaja mõnele sõbrale ennast tõestada,» lausus ta.

Mis täpselt vees juhtus, selles lähevad külainimeste jutud lahku. Levinuima versiooni kohaselt kippusid poisid vees möllama ja üksteist vee alla suruma, kaugemale ujunud Andrus olevat takerdunud vetikatesse. Enne kui keegi talle appi jõudis, vajus poiss vee alla.

Kaldal vaatas toimuvat abitult pealt Andruse noorem vend, kes helistas ka päästekeskusesse. Paraku said päästjad vetikaisse takerdunud surnukeha veest kätte alles paar tundi hiljem.

Külaelanikel on raske juhtunuga leppida. «Hea poiss oli, suurest perest pärit, hoolitses alati oma seitsme õe-venna eest,» meenutas Stanislav Soon. «Ise küll alles 14-aastane, aga suhtumine oli täismehe oma.»

Tänavu on vees elu kaotanud juba 40 inimest, kellest suur osa on täies elujõus noored mehed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles