Netanyahu kutsus oma ministreid üles Gaza teemal rahu säilitama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu.
Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu. Foto: SCANPIX

Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu kutsus täna oma valitsust üles säilitama Gaza sektoris kasvavate pingete küsimuses selge pea.

«Kogemus on näidanud, et sellistel hetkedel peame käituma vastutustundlikult ja selge peaga, mitte karmide sõnade ja kannatamatusega,» sõnas Netanyahu täna ministritele.

Netanyahu valitsus jaguneb kahte leeri küsimuses, kuidas vastata Gazat kontrolliva Palestiina äärmusrühmituse Hamas üha intensiivistuvatele raketirünnakutele Iisraeli lõunaosa pihta.

Iisraeli pinged Gazaga hakkasid kasvama juuni keskel, kui Iisrael alustas kolme nooruki röövimise järel Läänekaldal ulatuslikku julgeolekuoperatsiooni.

Viimase 24 päeva jooksul on Iisraeli pihta Gazast tulistatud 135 raketti ning lisaks on juudiriigi raketikaitsesüsteem Raudkuppel veel 21 kinni pidanud. Iisraeli vastus sellele on seni suuresti vaoshoitud olnud.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles