Sõidukid said Alexelast valet kütust

Merilyn Säde
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Alexela Tuglase automaattankla, kus ligi veerandsada bensiinimootoriga auto juhti reedel diislisegust kütust paaki valas.
Tartu Alexela Tuglase automaattankla, kus ligi veerandsada bensiinimootoriga auto juhti reedel diislisegust kütust paaki valas. Foto: Kristjan Teedema

Alexela tanklas tankisid bensiinimootoriga sõidukid bensiini pähe diisli ja bensiini segu, kuna kütusevedaja oli kogemata bensiinimahutisse valanud diislit.

Apsakas juhtus Tartus Alexela Tuglase tänava automaattanklas möödunud reede õhtul, vea tõttu peab kütusefirma kindlustus nüüd inimestele tekitatud kahju korvama.

Alexela müügiarendusdirektor Aivar Räim rääkis, et probleemiga tegeleti kohe, kui sellest teada saadi. «Kui esimesed kliendid olid tanklast ära sõitnud ja seisma jäänud, helistasid nad meile ja me peatasime kohe müügi,» ütles Räim. Ajavahemik, mil bensiini- ja diislisegust kütet müüdi, võis jääda pooleteise tunni sisse ehk kella poole viie ja kella kuue vahele. «Me vaatasime oma aruannetest järele ja sel ajal tehti umbes 23 tehingut ning nende mahud olid viiest liitrist 30 liitrini,» rääkis ta.

Tol õhtul Tartust laulupeole sõitnud Grete tankis oma autosse 30 liitrit kütust. Probleemi avastas ta aga alles Tallinnas, kui auto turtsuma hakkas ning esialgu arvas ta, et autol endal on midagi viga. «Pidime oma pead ikka päris pikalt vaevama, enne kui aru saime, et viga oli kütuses,» rääkis Grete. Tema tuttav automehaanik oli auto üle vaadanud ning arvaski, et viga oli kütuses. «Alles siis helistasime Alexelasse ja rääkisime oma murest, sealt saime teada, et tegemist oli nende veaga,» rääkis naine.

Räime sõnul hakati diisli- ja bensiinisegust kütust tankinud klientidega kohe ühendust võtma. «Võtsime ühendust nendega, kes on meie kliendid ja kelle andmed meil kohe olemas olid.» Samuti kasutati videokaamerate abi ja kliendid otsiti üles autofirmade kaudu. Praeguseks on Alexela kokkuleppele jõudnud peaaegu kõikide klientidega, kellel kütusega probleeme oli. Vaid mõne üksiku kliendiga pole ühendust saadud.

Kuna Alexela Gretega ühendust ei võtnud, sai ta veast aru alles pühapäeval. «Mulle tundus veider, et Alexela inimesi sellest ei teavitanud,» ütles naine ja lisas, et kindlasti oleks võimalik olnud kaardimakse järgi inimesi üles leida ja neile asjast teada anda. Grete leiab aga, et asja juures on positiivne see, et kahjud korvatakse. «Kuna tegemist polnud minu veaga ja mul on autot suvel alatasa vaja, on see loogiline, kuid ootasin rohkemat,» rääkis Grete, miks ta Alexela lahendusega päris rahule ikkagi ei jää.

Grete ei osanud praegu öelda, kui suur summa autoremondi eest välja käia tuleb. «Mitmest erinevast summast oli juttu, seega ma praegu täpselt ei teagi.» Grete viis auto Tartu Autospiriti esindusse ning sealt öeldi Postimehele, et remondile võib kuluda umbes 150 eurot. Selle alla kuuluvad kütusefiltri vahetus, paagi puhastamine ja tasu töö eest.

Eile õhtuks oli aga selgunud, et Alexela andis naisele asendusauto. «Eks ta natuke veider ole, sest ma sain aru, et tegemist on kellegi töötaja autoga, aga nurisemiseks pole põhjust,» arvas naine.

Alexela sõnul oli tegemist inimliku eksitusega, kus kütuse veofirma autojuht avas bensiinisektsiooni kapi ja laadis sinna enese teadmata mingi hulga diislikütust. Praeguseks on kütuseveofirma autojuhiga ühendust võetud ning seletuste võtmine käib.

Müügiarendusdirektori sõnul mõistavad nad olukorda ning tunnevad süüd ja on valmis klientide kahju korvama. «Palume neil meiega ühendust võtta, kellel oli 4. juulil sel kellaajal Tartus Alexela Tuglase automaattanklas kütusega probleeme.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles