Paet Seagalist: Krimmi okupeerimisele arutut takkakiitmist ei saa aktsepteerida

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Steven Seagal and Vladimir Putin.
Steven Seagal and Vladimir Putin. Foto: SCANPIX

Seoses Augustibluusile esinema saabuva Steven Seagali väljaütlemiste ümber puhkenud poleemikaga leiab ka välisminister Urmas Paet, et naaberriigi osa okupeerimisele arutut takkakiitmist ei saa aktsepteerida.

Muusik ja laulja Tõnis Mägi avaldas täna Raadio 2 saates «Suveraadio», et ei mõista sugugi, miks Augustibluusi üheks peaesinejaks kutsuti Ameerika märulitäht Steven Seagal, kes toetab avalikult Putinit ja tema poliitikat Ukraina kriisi suhtes, vahendas rahvusringhäälingu meelelahutusportaal Menu.

«See on täiesti arusaamatu, kas mehed üldse ei jälgi maailmas toimuvat, kus kohas nad elavad?» kurjustas Mägi.

Laulja sõnul on olukord Euroopas praegu murettekitav ning nüüd kutsutakse Eestisse mees, kes on Putiniga ühel meelel, kirjutab alla Krimmi annekteerimisele ning esineb ka Sevastopolis motofestivalil, esitades seal Ukraina venemeelsete separatistidega Donetski rahvavabariigi hümni.

«See ei lähe kohe mitte nii, kutsun suisa boikoteerima,» avaldas laulja ning arvas, et ilmselt paljud inimesed protesti mõttes üritusele ei lähegi või teevad seda vastupidi nimme, võttes kaasa ka plakatid ja loosungid. «Ei kujuta ette, kuidas nad sellest supist välja tulevad, tõesti ei kujuta,» oli Mägi Augustibluusi tegijate suhtes nõutu.

Ürituse korraldaja Indrek Ditmann Seagali siiakutsumist provokatsioonina ei näe. «Leiame, et Augustibluusi kontekstis ei ole festivali peaesineja poliitilised veendumused määravad, kuna tegemist on muusikafestivaliga ning programmi kokku pannes ei saa me lähtuda esinejate muusikavälistest tõekspidamistest.»

Välisminister Urmas Paeti kommentaar

Välisminister Urmas Paet leiab samuti, et oluliste ja autoriteetsete kultuurisündmuste korraldajatel võiks kindlasti olla ka laiem ühiskondlik tunnetus.

«Steven Seagal on viimastel kuudel soovinud aktiivselt poliitikas osaleda ning teinud seda moel, mis on suurele osale demokraatiat ja õigusriiklust austavale maailmale mitteaktsepteeritav,» tõdes Paet.

«Nii nagu ei saa aktsepeerida naaberriigi osa okupeerimist, ei saa ka aktsepteerida sellele arutut takkakiitmist,» rõhutas välisminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles