Positivuse festivalil peab korda ka Eesti politsei

Madis Järvekülg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Positivuse festival
Positivuse festival Foto: Jelena Rudi

Lätis peetakse sellel nädalal muusikafestivali Positivus, kus kolmandat aastat järjest on kaasmaalaste probleemidega tegelemas Eesti politsei.

Eesti politseiametnike ülesanne Salacgriva linnas toimuval Positivusel on pakkuda tuge Läti kolleegidele festivalile saabunud eestlastega tegelemisel. Probleemide ja küsimuste korral võib julgelt otse Eesti politseinike poole pöörduda.

Politsei andmeil korduvad festivalil aastast aastasse probleemid, mida Häädemeeste konstaablijaoskonna juhi Rauno Lensmendi sõnul on võimalik ennetada.

«Peamiseks mureks suurel festivalil on kaotatud asjad. Festivalile minnes soovitame väärisesemed ja üleliigsed pangakaardid ning dokumendid koju jätta. Kaasas olevaid asju soovitame alati hoida enda lähedal või nägemisulatuses,» tuletas Lensment meelde.

«Sularaha kandke kaasas nii palju, kui seda reaalselt vajate. Sellel aastal on festivali telkimisalal olemas turvaline esemete hoiustamise võimalus, mida on kindlasti oma vara kaitseks mõistlik kasutada,» jätkas ta.

Lensment toonitas, et Salacgriva paikneb naaberriigi territooriumil, mis tähendab, et sinna reisimiseks peavad sõidukijuhtidel kindlasti kaasas olema nii juhiload kui ka sõiduki registreerimistunnistus.

«Kõigil piiriületajatel peab kaasas olema ID-kaart või pass. Kindlasti tuleb nädalavahetusel liiklejatel olla valmis pisteliseks dokumentide kontrolliks piiril,» sõnas ta.

Võõras riigis viibimine võib luua eksitava tunde, et politsei suhtumine on mujalt tulijate suhtes leebem või rikkumine sellega vabandatav. Lensmendi sõnul sellele panustada ei tasu.

Tegelikult pole Positivuse festival kahe riigi politseiametnike koostöös mingi erand. Suursündmuste puhul on nii Lääne prefektuuri kui ka Vidzeme politseiregiooni ametnikud, kas Eestis või Lätis teineteist pidevalt toetamas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles