Eesti esindaja OSCEs: separatistid olid täna vaatlejate suhtes leebemad

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OSCE vaatlejad reedel lennuõnnetuse sündmuskohal.
OSCE vaatlejad reedel lennuõnnetuse sündmuskohal. Foto: SCANPIX

Eesti esindaja OSCE juures Mariin Ratnik ütles uudistesaatele «Aktuaalne kaamera», et Ukraina separatistid võimaldasid OSCE vaatlejatele lennukatastroofi paigas täna veidi enam vabadust.

OSCE vaatlusrühm jõudis reedel Malaysian Airlinesi lennuki allakukkumise paika Donetskis, kuid vaatlusmissiooni esindaja sõnul kohtasid nad Kremli-meelsete separatistide poolt vaenulikku vastuvõttu ning olid sunnitud sealt lahkuma.

Ratniku sõnul käisid OSCE vaatlejad täna õnnetuspaigal ning väidetavalt said nad piirkonda vaadata laiemalt kui eile, samuti said nad viibida seal veidi kauem ning ka suhtumine neisse oli väidetavalt positiivsem. «Nad said oma tööd teha paremini kui eile,» vahendas tema sõnu ERRi uudisteportaal.

«Homme üritatakse uuesti kohale minna, sest vaatlejate ülesanne on jälgida seda, mis seal toimub, see kirja panna,» ütles Ratnik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles