Postimees tegi Viljandi folgi kaheksalt kontserdilt otseülekande

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Taul / Pärnu Postimees

Viljandis algas neljapäeval pühapäevani kestev pärimusmuusika festival, mille kaheksalt kontserdilt tegi Postimees otseülekande.

Otseülekannete seeria algas neljapäeval kell 13, kui Viljandi Kaevumäe laval toimus festivali avamine. Avaürituse lavastas koreograaf Liisa Lilienthal-Pärna.

Kell 18 toimus otseülekanne Kirsimäe laval üles astunud Itaalia pärimusmuusika ansambli Canzoniere Grecanico Salentino kontserdilt. 1975. aastal tegevust alustanud bändi põhihuvi on tutvustada omapärast Itaalia pizzica muusikat ja tantsu.

Reedel kell 16 sai Postimehe vahendusel kaasa elada ansamblile Trad.Attack!, mille koosseisus astusid üles Sandra Sillamaa, Jalmar Vabarna ja Tõnu Tubli. Tänavusel Tallinn Music Week'il eduka debüüdi teinud koosseis esitles festivalil oma esimest EPd.

Reede keskööl said huvilised otsepildis jälgida Svjata Vatra esinemist Kaevumäel. Viimasel poolaastal on Svjatad avaldanud oma muusikaga poolehoidu ukrainlaste vabaduspüüdlustele ning Ukraina toetuseks loodud lugusid esitatakse ka folgifestivalil.

Laupäeval kell 16 andis tuareegi ja wodaabe hõimu liikmetest koosnev Nigeri ansambel Etran Finatawa kontserdi. Traditsioonilisi instrumente ja elektrikitarre kombineeriv ansambel alustas tegevust 2004. aastal eesmärgiga ühendada rändavad hõimud, olles rahu ja leppimise sümboliks.

Keskööl astus Kaevumäe lavale Collage'i tribüütbänd Puzle, kes esitles kevadel koostöös Eesti Kontserdiga oma värsket CD-plaati «Mustrimäng». Tänavusel festivalil astus Viljandi kultuuriakadeemia juurtega kollektiiv publiku ette tõenäoliselt viimast korda.

Pühapäeval kell 16 vahendas Postimees otsepildis kontserti Kaevumäe lavalt, kus esineb Lääne-Prantsusmaal asuvast Poitou piirkonnast pärit trio Ciac Boum.

Pärimusmuusika festivali viimane otseülekanne algas pühapäeval kell 18, kui Kirsimäe laval andis kontserdi iiri muusik Muireann Nic Amhlaoibh.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles