Pärnumaal tüdruku surnuks sõitnud juht pääseb vabadusse

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaal Tõstamaa vallas sõitis laupäeva õhtul auto otsa jalgrattaga sõitnud tüdrukule, kes hukkus sündmuskohal, sõiduki juht põgenes.
Pärnumaal Tõstamaa vallas sõitis laupäeva õhtul auto otsa jalgrattaga sõitnud tüdrukule, kes hukkus sündmuskohal, sõiduki juht põgenes. Foto: Lääne prefektuur

Lääne ringkonnaprokuratuur ei taotle kohtult nädalavahetusel Pärnumaal tüdruku surnuks sõitnud mehe vahistamist ning ta pääseb pärast menetlustoiminguid vabadusse.

Prokuratuuril ei ole põhjust arvata, et mees hakkaks uurimisest kõrvale hoidma, ütles Lääne ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Annely Erm Postimehele.

Ta märkis, et inimese vahi alla võtmiseks on kindlad alused ja muu hulgas võetakse arvesse ka tema varasemat käitumist. «Tal ei ole varasemaid kehtivaid karistusi,» lausus Erm.

Pärnumaal Tõstamaa vallas Kastna külas juhtunud liiklusõnnetuses hukkus laupäeva õhtul 14-aastane neiu, kelle jalgrattale sõitis otsa maastur, mille juht põgenes.

Politsei sai laupäeval kell 23.32 teate, et  Kastna-Riidamaa-Jäärumetsa tee esimesel kilomeetril sõitis Mitsubishi L 200 maastur tagant otsa samas suunas paremal pool sõidutee ääres sõitnud jalgratturile.

Jalgrattur hukkus sündmuskohal. Auto lahkus sündmuskohalt, kuid teele oli kukkunud selle registreerimisnumbrimärk. Tüdrukuga koos liikunud teine jalgrattur jõudis kokkupõrkest hoiduda.

Selgus, et sama auto oli paar kilomeetrit õnnetuse toimumise kohast eemal teelt välja sõitnud ning juht oli lahkunud teadmata suunas. Eile õnnestus politseil 35-aastane mees tabada ja ta peeti kahtlustatavana kinni. Esialgse info kohaselt oli mees enne sõitma asumist viibinud üritusel, kus oli alkoholi tarvitanud.

Ermi sõnul ei ole uurimise huvides praegu võimalik juhtunu kohta rohkem detaile avalikustada.

Politsei alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb liiklusnõuete ja sõiduki käitlusnõuete rikkumist, kui sellega on ettevaatamatusest põhjustatud raske tervisekahjustus või inimese surm. Kohus võib süüdimõistmisel sellise teo eest karistada kuni viieaastase vangistusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles