Kuremäe nunnade avaldus üllatas Läänemetsa: tundub, et mingisugune muutus on toimunud (51)

Meinhard Pulk
, ajakirjanik
Copy
Siseminister Lauri Läänemets külastas teisipäeva hommikul Pühtitsa Jumalaema Uinumise Stavropigiaalset Naiskloostrit ja kohtus iguumenja Filaretaga.
Siseminister Lauri Läänemets külastas teisipäeva hommikul Pühtitsa Jumalaema Uinumise Stavropigiaalset Naiskloostrit ja kohtus iguumenja Filaretaga. Foto: Siseministeerium

Siseminister Lauri Läänemetsa (SDE) jaoks tekitas Pühtitsa kloostri iguumenja Filareta avalik kiri Eesti Kirikute Nõukogule pisikest üllatust.

Alles nädala alguses külastas Pühtitsa Jumalaema Uinumise Stavropigiaalset Naiskloostrit Läänemets, et arutada kloostri praegust alluvussuhet Moskva patriarhile ja kloostri tulevikku olukorras, kus suhted Moskva patriarhaadiga tuleb katkestada. Läänemets on varem öelnud, et riik astub samme Moskva terroristliku režiimi vastu, mitte õigeusklike vastu Eestis. Ajendiks on Vene Õigeusu Kiriku patriarh Kirilli üleskutse pühale sõjale, mis seisneb ka «satanismi» mõju all oleva läänemaailma vastu võitlemises.

Filareta sõnas oma tänases kirjas, et nende veresideme katkestamine Vene Õigeusu Kirikuga on kloostri põhikirja tõttu võimatu ning et riigi sekkumisel puudub mõte.

Kommentaarid (51)
Copy
Tagasi üles