Eesti eksperdid ei sõida Ukrainasse lennukatastroofi ohvreid tuvastama

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malaisia reisilennuki rusud.
Malaisia reisilennuki rusud. Foto: SCANPIX

Eesti ekspertide meeskond ei sõida Ukrainasse appi tuvastama juuli keskel Malaisia reisilennuki katastroofis hukkunud inimesi.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja ütles Postimehele, et Holland saab oma jõududega hakkama ning Eesti ekspertide abi Ukrainas vaja ei lähe.

Amet teatas vahetult pärast lennukatastroofi Interpolile, et Eesti ekspertide seitsmeliikmeline meeskond, kuhu kuulub viis ametnikku loodusõnnetuse ja katastroofi ohvrite identifitseerimise üksusest ning kaks eksperti Eesti Kohtuekspertiisi Instituudist, on valmis olema abiks ohvrite tuvastamisel Ukrainas.

Politsei- ja piirivalveameti politseimajor Priit Pärkna ütles toona Postimehele, et sedavõrd raskete tagajärgedega sündmuste puhul on esmatähtis võimalikult kiire ja kvaliteetne töö sündmuskohal ning ohvrite tuvastamisel. «Kui meie abi järele on vajadus, on meeskond valmis startima esimesel võimalusel,» kinnitas ta 19. juulil.

Politsei- ja piirivalveameti loodusõnnetuse ja katastroofi ohvrite identifitseerimise üksuse eksperdid on varem käinud abiks näiteks 2005. aastal Tais Phuketi looduskatastroofi piirkonnas.

Rahvusvahelist lennukoridori mööda liikunud Malaysia Airlinesi lennuk Boeing 777, mis oli teel Amsterdamist Kuala Lumpurisse, tulistati alla Ukraina idaosas Donetski oblastis Hrabove küla juures 17. juuli pärastlõunal. Lennukis hukkus 283 reisijat ja 15 meeskonnaliiget.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles