Narva piiripunkti ehituse käigus leiti inimsäilmeid

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva piiripunkt
Narva piiripunkt Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Narva piiripunktis käib juulist alates aktiivne ehitamine, mistõttu tekitab ajutine terminalide süsteem ja liikluse ümberkorraldus piiriületajaile veidi ebamugavust ja kuigi rekonstrueerimine on enam-vähem graafikus, võivad tööd osaliselt venida, sest ehituse käigus leiti inimsäilmed.

Plaani kohaselt peaks Narva jalakäijate piiriületuspunkt valmis saama 2015. aasta jaanuariks, kuid samas võivad osaliselt tööd venida oodatust pikemaks, sest ehitajaid tabas ootamatu üllatus, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Riigi Kinnisvara haldusdirektor Elari Udam rääkis, et ühes lõigus bastioni kõrval leiti inimsäilmed ning selles lõigus võib tulla viivitusi, hetkel hinnanguliselt vähemalt kolm nädalat, aga see võib ka pikemaks minna.

Arheoloogid ei olnud veel valmis leidudest täpsemalt rääkima, sest väljakaevamised on algfaasis.

Ehitustööde valmimisega soovib piirivalve koheselt tõsta Narva piiripunkti läbilaskevõimet vähemalt 15 protsenti ja hiljem isegi kuni 50 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles