Vene saatkond ei võta liiklusrikkujast töötajalt puutumatust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene saatkond
Vene saatkond Foto: Kalev Lilleorg / Õhtuleht

Välisministeerium palus Venemaa saatkonnal loobuda diplomaatilisest puutumatusest liiklusrikkujast töötaja suhtes, saatkond sellega ei nõustunud.

Tallinnas tekitas Vene saatkonna töötaja saatkonna autoga juuli lõpus korduvalt liiklusohtlikke olukordi, eiras politsei peatumismärguandeid ning pages saatkonda.

Välisministeerium teatas Venemaa välisministeeriumile, et selline teguviis on lubamatu ning kutsus välja ka Venemaa saatkonna esindaja, sõnas BNS-ile välisministeeriumi pressiesindaja Minna-Liina Lind.

Samuti esitas välisministeerium Venemaa saatkonnale Tallinnas noodi, milles palus vastavalt politsei- ja piirivalveameti taotlusele teatada sõidukit juhtinud inimese nimi. Samuti palus välisministeerium  noodis Venemaal loobuda liiklusrikkujast töötaja diplomaatilisest puutumatusest, et tema suhtes saaks algatada väärteomenetluse.

«Venemaa saatkond on vastanud, et liiklusseadust rikkunud sõiduki roolis oli diplomaatilist puutumatust ja immuniteete omav isik ning Venemaa ei nõustu tema suhtes väärteomenetlusõiguse kohaldamisega,» ütles Lind.

Rahvusringhäälingu uudisteportaali andmetel võis auto roolis olla Vene saatkonna nõunik Stanislav Makarenko. Portaali andmetel nähti teda sama autoga eelmisel nädalavahetusel ka Maardu linna päevadel.

26. juulil kella 21.20 ajal märkasid politseinikud Tallinnas Paldiski maanteel lubatud sõidukiirust ületanud Mitsubishit, mis kuulub Vene saatkonnale. Kuna sõiduki liikumine äratas kahtlust ka ebakindla sõidumaneeri tõttu, võis juht olla tarvitanud alkoholi.

Korrakaitsjad andsid juhile peatumismärguande, kasutades sireeni ning punast ja sinist märgutuld, kuid juht eiras märguandeid ning liikus edasi vanalinna poole. Patrull järgnes autole, sõitis korduvalt selle kõrvale, et anda juhile peatumiseks käega märku, kuid juht eiras ka seda ning lisas sõidukiirust.

Politseinike eest põgenenud saatkonna töötaja peatus lõpuks Pikal tänaval, kus asub Venemaa suursaatkond ning lahkus saatkonna ruumidesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles