Vene sõjalaevad ajasid oma vetest minema arvatava USA allveelaeva

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allveelaev
Allveelaev Foto: SCANPIX

Vene Põhjalaevastiku sõjalaevad ajasid Vene territoriaalvetest minema võõra allveelaeva, teatas Vene mereväe esindaja laupäeval.

Põhjalaevastik avastas võõra, tõenäoliselt USA mereväe Virgina-klassi, allveelaeva Barentsi meres 7. augustil, teatas esindaja.

«Allveelaeva-vastane üksus ning Iljušin Il-38 saadeti piirkonda, et tuvastada allveelaeva täpne asukoht. Põhjalaevastiku allveelaeva-vastaste jõudude manöövrid ajasid laeva Vene Föderatsiooni vetest minema. Kontakt alusega kestis veel 27 minutit pärast mida USA allveelaev piirkonnast lahkus,» teatas mereväe esindaja.

Riigiduuma rahvusvaheliste suhete komisjoni aseesimees Leonid Kalašnikov teatas usutluses raadiokanalile Moskva Kaja, et säärased intsidendid on küllaltki sagedased.

«Aeg-ajalt testivad teised riigid, kuidas allveelaeva tuvastamissüsteemid töötavad,» viidates sellele, et see küllaltki ebatavaline teadaanne tehti vähemalt osaliselt avalike suhetega seotud kaalutlustel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles