Huligaan rikkus Vääna-Jõesuus värviga kiiruskaamera

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu augustis värviga rikutud kiiruskaamera Vääna-Jõesuus.
Mullu augustis värviga rikutud kiiruskaamera Vääna-Jõesuus. Foto: Lugeja foto

Tundmatu huligaan sodis eile Harjumaal Vääna-Jõesuus värviga kiiruskaamerat, muutes selle ajutiselt kasutamiskõlbmatuks.

Maanteeameti liikluskorralduse osakonna peaspetsialist Siim Vaikmaa ütles Postimehele, et praeguseks on kaamera puhastatud ja taas töökorras. Kui suure kahju huligaan kiiruskaamerale tekitas, selgub pärast seda, kui laekub arve puhastusteenuse eest.

«Kiiruskaamerate jooksevhooldus käib lepingu sisse, kuid vandaalitsemise korral tuleb süüdlaste mittetabamisel riigil kahju kinni maksta,» märkis Vaikmaa.

Sellel aastal on kiiruskaamerate rikkumine sagenenud ning tänavu on kiiruskaameraid kahjustatud sama palju kui kolmel eelmisel aastal kokku. Kui aastatel 2011-2013 kahjustasid huligaanid kiiruskaameraid kokku neljal korral, siis tänavu on augusti alguse seisuga kaamerate kallal vandaalitsetud samuti neli korda.

2011. aastal vandaalitseti kiiruskaamerate kallal ühe korra, 2012. aastal kaks korda ning 2013. aastal samuti ühe korra. 2011. aastal oli tekitatud kahju 919 eurot, 2012. aastal 434 eurot ning 2013. aastal 123 eurot.

Tänavu kahjustatud nelja kiiruskaamera kordategemise maksumus on kokku umbes 3300 eurot.

Alates kiiruskaamerate töölehakkamisest on seni tabatud kaamera kahjustajad vaid ühel korral.

Maanteeamet ei avalikusta täpsemalt, millisel moel huligaanid kiiruskaameraid kahjustasid, et mitte anda vandaalitsejatele ideid.

Eesti maanteedele paigaldatud kiiruskaamerad on kindlustatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles