Obama tuleb Eestisse 3. septembril

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Barack Obama.
President Barack Obama. Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikide president Barack Obama tuleb Eestisse visiidile 3. septembril.

Obama kohtub president Toomas Hendrik Ilvese, peaminister Taavi Rõivase ja Eesti valitsuse liikmetega, teatas välisministeerium.

Samuti kohtub president Obama Tallinnas koos president Ilvesega ka Läti riigipea Andris Bērziņši ja Leedu riigipea Dalia Grybauskaitėga ning esineb Tallinnas avaliku loenguga.

Eesti visiidi järel suundub Ameerika Ühendriikide president Walesi, kus ta osaleb NATO tippkohtumisel.

Ameerika Ühendriikide presidendi visiit kinnitab Eesti ja USA pikaajalisi ja tihedaid liitlassuhteid ning tunnustab Eesti tegevust ühiste eesmärkide saavutamisel. Kohtumistel arutatakse eelseisva NATO tippkohtumise valguses USA ja Euroopa julgeoleku aktuaalseid küsimusi, märkis välisministeerium.

Ameerika Ühendriigid ja Eesti on kindlad liitlased Atlandi-üleses laiahaardelises koostöös. Eesti ja USA kahepoolsed suhted on tugevad, mida kinnitab riikidevaheline dialoog mitmetes nii Eestile kui USAle tähtsates küsimustes.

«Poliitilise dialoogi kõrval ilmestab Eesti ja USA suhteid tõhus riigikaitse-alane koostöö ning viimastel aastatel on intensiivistunud ka praktiline koostöö kübervaldkonnas ning demokraatia edendamisel,» ütles välisministeeriumi pressiesindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles