Rõivas: Obama visiit on tunnustus eestlaste suhtumisse riigikaitsesse

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Taavi Rõivas
Peaminister Taavi Rõivas Foto: Peeter Langovits

Peaminister Taavi Rõivase sõnul näitab Ameerika Ühendriikide presidendi Barack Obama eelseisev visiit Eestisse USA tunnustust Eesti suhtumisse riigikaitsesse.

«On positiivne, et USA president on valinud Euroopa riikide seast oma külastuspaigana välja just Eesti. See osutab, et meie strateegiline liitlane USA hindab kõrgelt eestlaste tõsist suhtumist riigikaitsesse ja rahvusvahelisse julgeolekusse,» ütles Rõivas valitsuse pressiesindaja vahendusel Postimehele.

Peaministri sõnul on president Obama otsus koondada Ameerika Ühendriikide tähelepanu Eestile vahetult enne NATO tippkohtumist Walesis tunnustus Eesti riigile ja rahvale.

«Ameerika Ühendriikide toetus Eesti julgeoleku suurendamisse on märkimisväärne. USA sõdurite kohalolu Balti riikides on väga oluline ning meie eesmärk on saavutada NATO püsivam ja veelgi nähtavam kohalolek. Kohtumine USA presidendiga annab võimaluse arutada üldist julgeolekuolukorda Euroopas ja  NATO tippkohtumisel heaks kiidetavaid heidutus- ja kaitsemeetmeid,» lausus Rõivas.

Ameerika Ühendriikide president Barack Obama tuleb 3. septembril Eestisse visiidile ning kohtub president Toomas Hendrik Ilvese, peaminister Taavi Rõivase ja Eesti valitsuse liikmetega.

Samuti kohtub president Obama Tallinnas koos president Ilvesega ka Läti riigipea Andris Bērziņši ja Leedu riigipea Dalia Grybauskaitėga ning esineb Tallinnas avaliku loenguga.

Eesti visiidi järel suundub Ameerika Ühendriikide president Suurbritanniasse Walesi, kus ta osaleb NATO tippkohtumisel.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles