Šoigu nõudis humanitaarabi kohaletoimetamiseks turvakoridori loomist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene nooruk riigi kaitseministri Sergei Šoiguga rahvusvahelise innovatsioonipäeva näitusel Alabinos.
Vene nooruk riigi kaitseministri Sergei Šoiguga rahvusvahelise innovatsioonipäeva näitusel Alabinos. Foto: SCANPIX

Vene kaitseminister Sergei Šoigu nõudis USA kaitseministri Chuck Hageliga peetud telefonivestluses Ida-Ukrainasse turvakoridori loomist, et Moskva saaks humanitaarabi kohale transportida ja tsiviilisikud piirkonnast lahkuda.

Šoigu informeeris Hagelit pingutustest, mis Venemaa on humanitaarabi kohaletoimetamiseks ette võtnud. Lisaks juhtis Vene kaitseminister oma USA ametivenna tähelepanu probleemidele, mis on humanitaarkonvoi teele ette sattunud.

Vene kaitseminister edastas põhjalikke hinnanguid Ukraina vägede tegude kohta konfliktipiirkonnas ja rõhutas, et lubamatu on olukord, kus valitsusväed kasutavad tsiviilelanike ja infrastruktuuri vastu mürske ja rakette. Šoigu kirjeldas konfliktipiirkonnas kujunevat olukorda humanitaarkatastroofina.

«Vestlus möödus konstruktiivses õhkkonna. Selle tulemusel otsustasid kaitseministrid operatiivseid kontakte jätkata,» teatas Vene kaitseministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles