Venemaa hakkab laevastikku ümber relvastama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõjalaevad
Sõjalaevad Foto: SCANPIX

Moskva teatas täna kavast laevastik ümber relvastada seoses NATO lubadusega ohjeldada Kremli ambitsioone Ukrainas ja tugevdada sõjalist kohalolekut Venemaa piiride lähedal.

Kaitseminister Sergei Šoigu ütles julgeolekunõupidamisel, et soovib laevastikuülemalt detailset raportit, kuidas seda efektiivselt kuue aasta jooksul saavutada.

«Need ettepanekud peavad tagama meie laevastiku varustamise moodsate relvade ja sõjatehnikaga,» vahendasid Vene uudisteagentuurid ministri sõnu.

«Uus strateegia peab ühtlasi parandama Vene sõjalaevastiku valmisolekut piirkondades, mis kujutavad endast suurimat strateegilist ohtu,» ütles Šoigu.

«Ma ei varja, et see on suures osas seotud viimaste kuude sündmustega,» lausus ta Ida-Ukraina venemeelsele mässule viidates.

Nii NATO kui USA on mõlemad astunud samme Ida-Euroopa õhutõrje tugevdamiseks, muutunud ettevaatlikuks Venemaa sõjaliste ambitsioonide suhtes ja hakanud nägema president Vladimir Putinis kiiresti kasvavat julgeolekuohtu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles