Obama visiidi turvamisel võib osaleda kuni 300 kaitseväelast

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõjaväepolitsei
Sõjaväepolitsei Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Siseministeerium esitab järgmisel nädalal valitsusele ettepaneku kaasata Ameerika Ühendriikide presidendi Barack Obama visiidi turvalisuse tagamiseks kuni 300 kaitseväelast ja kaitseliitlast.

Siseminister Hanno Pavkur ütles neljapäeval valitsuse pressikonverentsil, et 300 inimest on maksimaalne vajadus korrakaitseliste ülesannete täitmiseks USA presidendi visiidi ajal ja nii suurt hulka inimesi ei pruugi tegelikkuses olla vaja kasutada.

«Kaitseväelased ja kaitseliitlased oleksid toeks 1700 politseinikule, kes osalevad visiidi ajal avaliku korra ja julgeoleku tagamisel. Seega tegeleb USA riigipea visiidi ajal korrakaitsega kuni 2000 inimest,» lausus Pevkur.

Valitsus otsustas tänasel istungil taaskehtestada Schengeni sisepiiril ajutiselt Eestisse sisenemisel piirikontrolli, et tagada Obama visiidi ajal avalik kord ja riiklik julgeolek.

Piirikontroll ja riigipiiri valvamine kehtib 31. augustil kella 14st kuni 3. septembri kella 23.59ni Eesti-Läti piiril ning sadamates ja lennujaamades Eestisse sisenevatele inimestele. Kui Ameerika Ühendriikide president lahkub Eesti territooriumilt enne 3. septembri kella 23.59, lõpetatakse piirikontroll isikutele ja transpordivahenditele ning riigipiiri valvamine sisepiiril USA presidendi Eestist lahkumisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles