Politseinikud ei pääse Obama visiidi tõttu puhkusele

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud
Politseinikud Foto: Kalev Saar

Politsei- ja piirivalveamet ei luba Ameerika Ühendriikide presidendi Barack Obama visiidi ajaks politseinikke puhkusele, kuna sel ajal on avaliku korra ja julgeoleku tagamiseks tarvis tavapärasest enam ressurssi.

Siseminister Hanno Pevkur ütles täna valitsuse pressikonverentsil, et juba puhkusele läinud politseinike puhkusi on siseministeerium üritanud võimaluse korral mitte katkestada.

«Kuid juhul, kui tegemist on vastutavate inimestega, kellel on USA presidendi visiidi ajal oluline roll,  peavad nad oma puhkuse katkestama,» lausus Pevkur.

Kas ja kuidas toimub Obama visiidi ajal avalikku korda ja julgeolekut tagavate politseinike lisatasustamine, on veel täpsustamisel.

Obama visiidi ajal tagab avalikku korda umbes 1700 politseinikku, lisaks tahab siseministeerium visiidi ajaks kaasata avaliku korra tagamisse kuni 300 kaitseväelast ja kaitseliitlast.

Ameerika Ühendriikide president Barack Obama tuleb Eestisse 3. septembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles