Suhtekorraldusspetsialist: Evelin Ilvese vabandus Facebookis oli ainuõige samm

Marian Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Hendrik Ilves ja Evelin Ilves 2014. aastal laulupeol Tallinna Lauluväljakul.
Toomas Hendrik Ilves ja Evelin Ilves 2014. aastal laulupeol Tallinna Lauluväljakul. Foto: Erik Prozes / Postimees

«Presidendi kantselei ei peaks praegu mitte mingeid avaldusi tegema,» ütles kommunikatsioonikonsultalt Aune Past, kelle arvates oligi Evelin Ilvese avaldus Facebookis ainuõige samm.

President Toomas Hendrik Ilvese abikaasa Evelin Ilves avaldas täna vabanduse pärast Kroonikas ilmunud lugu sellest, kuidas Eesti esileedi tundmatut meest suudles.

Ilvese postitus sotsiaalmeedias on siiani ainus reaktsioon ilmunud loole. Vabariigi Presidendi Kantselei ajakirjandusega ei suhtle.

Pasti arvates ongi see õige, sest kantselei ei saagi presidendipaari omavahelistest suhetest midagi teada.

Liiatigi veel, avaldus peaks Pasti sõnul olema inimlik ja aus, mitte ametlik kiri pressiesindajalt.

«Me tahame, et meile räägitaks tõde, aga presidendi kantselei ei saa seda kuidagi teada,» ütles Past.

«Ainuõige viis oligi see, et Evelin Ilves reageeris Facebookis,» põhjendas Past, kelle arvates jõuab presidendiproua niiviisi kõige rohkemate inimesteni. Ja sellisel juhul on avaldus isiklik ja siiras.

Pasti arvates ei löö Evelin Ilvese eksimus Eesti esipaari imagole suurt põntsu, sest «presidendipaar on mingis mõttes paljuski oma rahva nägu,» ütles ta.

«Kui me presidenti valisime, siis me teadsime nii Toomase Hendriku eelmist perekonnaelu kui Evelini eelmist perekonnaelu. See ei olnud mingi probleem. Nad on olnud väga tore presidendipaar.»

Copy
Tagasi üles