Ilves õnnitles Ukraina riigipead iseseisvuspäeva puhul

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Hendrik Ilves
Toomas Hendrik Ilves Foto: Liis Treimann / Postimees

President Toomas Hendrik Ilves saatis Ukraina riigipeale Petro Porošenkole kirja, õnnitledes teda ja kogu Ukraina rahvast iseseisvuspäeva puhul.

«Soovin teile jõudu, teotahet ja meelekindlust Ukraina iseseisvuse ja territoriaalse terviklikkuse kindlustamisel, mis on eelduseks edukale ja euroopalikule Ukrainale. Samuti soovin, et praeguse väga keerulise perioodi järel saaksid kõik Ukraina elanikud end tunda stabiilse ja turvalise Ukraina kodanikena,» kirjutas Ilves.

Presidendi sõnul seisab Eesti kindlalt Ukraina lähimate liitlaste ja partnerite seas, olles avatud koostööks erinevates valdkondades. Ta avaldas heameelt Euroopa Liidu ja Ukraina assotsiatsioonileppe allkirjastamise üle, mis juunis lõpuks teoks sai ja mis omab suurt sümboolset ja praktilist tähendust mõlema poole jaoks.

«Eesti toetab Ukraina lähenemist Euroopa Liidule, olles veendunud, et tihedad suhted õigusriiki, turumajandust ja läbipaistvust väärtustavate demokraatlike maade ühendusega aitavad parimal moel kaasa Ukraina arengule ja teie rahva heale tulevikule,» kirjutas Ilves.

Ukraina tähistab täna, 24. augustil, iseseisvuspäeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles