Austraalia luureülem: Süürias ja Iraagis on surma saanud 15 austraallasest džihadisti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islamiriigi võitlejad Süürias Raqqa's.
Islamiriigi võitlejad Süürias Raqqa's. Foto: SCANPIX

Süürias ja Iraagis on tõenäoliselt surma saanud 15 Austraaliast pärit pühasõdalast, sh kaks noort enesetaputerroristi, teatas eile Austraalia luureülem David Irvine.

Canberra on väljendanud ärevust selle üle, et vägivaldsete Islamiriigi (IS) džihadistidega usutakse olevat liitunud ligi 60 austraallast, kirjutab täna uudisteagentuur AFP.

Üks Islamiriigi võitleja, Khaled Sharroufi nimeline mees tõi kaasa avaliku pahameelepuhangu, kui postitas väidetavalt Twitterisse foto oma Sydney’s üles kasvanud pojast, kes hoiab käes Süüria sõduri äralõigatud pead.

«Süüria ja Iraak on märkimisväärselt välisvõitlejaid ligi tõmmanud ja nende hulgas on sel korral rohkem austraallasi, kui kõigil varasematel ekstremistlikel konfliktidel kokku,» sõnas Irvine.

Irvine lisas, et Austraalia julgeolekuamet (ASIO) usub, et selle tulemusena on kasvanud võimalikku julgeolekuohtu kujutavate kodanike arv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles