Paet: Obama Eesti visiidi kõneluste teemaks on Euroopa julgeolek

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Paet
Urmas Paet Foto: Toomas Tatar / Postimees

Välisminister Urmas Paet ütles täna välisministeeriumis toimunud briifingul, et USA presidendi Barack Obama visiidil Eestisse on kõneluste teemadeks Euroopa julgeolek ning erinevad kriisid, nende hulgas Ukraina ja Iraak.

«USA presidendi visiidi kõneluste teema on Euroopa julgeolek ja Euroopa muutunud julgeolek ja kuidas NATO peaks edasi käituma,» rääkis Paet.

Ta lisas, et USA on näidanud selget initsiatiivi, kuidas tõsta heidutuse taset ja tõi näitena Ühendriikide sõdurite toomise Eestisse. Välisministri sõnul on Eesti huviks, et heidutusmeetmed muutuksid püsivaks. USA sõdurid paiknevad Eestis esialgu selle aasta lõpuni.

Paeti sõnul on USA presidendi visiidi ajal ka Iraagis toimuv ja selle riigi olukord kindlasti päevakorras.

Välisminister märkis, et Eesti on korduvalt Obamat külla kutsunud ning seekordne visiit on poliitiliselt sümboolne. «See on poliitiliselt sümboolne, et USA president tuleb otse Washingtonist ning läheb edasi Suurbritanniasse NATO tippkohtumisele.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles