Tusk: ma ei kujuta ette Suurbritannia lahkumist EList

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Ülemkogu järgmiseks eesistujaks valitud Poola peaminister Donald Tusk
Euroopa Ülemkogu järgmiseks eesistujaks valitud Poola peaminister Donald Tusk Foto: SCANPIX

Euroopa Ülemkogu järgmiseks eesistujaks valitud Poola peaminister Donald Tusk ütles laupäeval, et ei suuda kujutada ette Euroopa Liitu ilma Suurbritanniata, ning lubas teha kõik võimaliku, et tulla vastu Londoni reforminõudmistele.

«Ükski mõistlik inimene ei suuda ette kujutada Euroopa Liitu ilma Ühendkuningriigita. Mina ei suuda seda,» ütles Tusk üha euroskeptilisema Suurbritannia kohta, kus peaminister David Cameron on lubanud rahvahääletust ELi liikmesuse üle 2017. aastal.

«Ma on kindel, et ELi tulevik ei ole [ühenduse] väiksemaks tegemine,» ütles Tusk pressikonverentsil pärast seda, kui 28 ELi liikmesriigi liidrid ta ametlikult Euroopa Ülemkogu uueks eesistujaks valisid. Ta alustab uues ametis detsembris, vahetades välja Herman Van Rompuy.

Tuski sõnul on ta Cameroniga nendel teemadel juttu ajanud ning on kindel, et leitakse ühine seisukoht.

«Ma olen kindel, et mõistliku raamistikuga jõuame me kokkuleppele,» ütles Poola peaminister, viidates ELi sisesele vabale liikumisele. Londoni väitel kasutavad idaeurooplased seda ära sotsiaalhüvitiste väljapetmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles