Video: Eesti ja USA presidendi ühine pressikonverents

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna südapäeval algas Eesti Pangas USA riigipea Barack Obama ja Eesti presidendi Toomas Hendrik Ilvese ühine pressikonverents, mis kestis 40 minutit. Jutuks tuli nii NATO-Vene leping, NATO võimalikud baasid Eestis, Ukraina küsimus ja Islamiriigi julmused. Postimees tegi pressikonverentsilt otseülekande, mida saab ka tagantjärele vaadata.

Pressikonverentsil sai küsimusi esitada neli ajakirjanikku, kaks Eestist ja kaks USAst. Eesti poolelt olid küsijaiks Aarne Rannamäe ERRist ja Argo Ideon Postimehest.

Pressikonverentsi kohapeal kuulata soovinud ajakirjanikud kogunesid juba hommikul varakult Eesti Panka. Kõrgendatud turvameetmete tõttu pidid ajakirjanikud tulema kohale rohkem kui kaks tundi enne pressikonverentsi algust. Pressikonverentsi algab eeldatavasti veidi enne keskpäeva, kuid ajakirjanikud pidid kohale tulema juba hiljemalt kell 9.30.

Turvameetmed on pressikonverentsil ranged. Kõik Eesti Panka sisenenud ajakirjanikud pidid läbima põhjaliku turvakontrolli ning nad nuusutas üle ka politsei teenistuskoer. Kes juba pressikonverentsi saali sisenenud on, sealt enam väljuda ei tohi.

Barack Obama saabus Tallinnasse täna hommikul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles