Obama täitis 10-aastase Kristo suure unistuse

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristo Tsarents sai president Obamalt autogrammi.
Kristo Tsarents sai president Obamalt autogrammi. Foto: Mihkel Maripuu

Läänemaal Noarootsi vallas Sutlepa külas elava 10-aastase Kristo Tsarentsi unistus oli kohtuda Ameerika presidendiga.

«Tahan väga kohtuda Ameerika presidendiga, sest olen tema suur fänn ja mulle meeldib Ameerika. Ema küll ütles, et sellise inimesega kohtumine saab olema võimatu missioon, aga kui midagi väga tahta, tuleb anda endast 110 protsenti,» kirjutas Kristo 26. augustil presidendi kantseleile saadetud kirjas.

«Nägin telekast, et ta tuleb Eestisse ja tahtsin teda näha!» rääkis Kristo, kuidas suur plaan alguse sai.

«Leidsime Toomas Hendrik Ilvese Facebooki lehelt e-posti aadressi ja panime ta kirja teele,» muljetas Kristo ema Signe Tsarents, kes esialgu eriti suurt lootust ei hellitanud.

«Tahtjaid oli kindlasti ju palju, aga möödunud pühapäeval tuli kiri vastu ja paluti minu telefoninumbrit,» lisas ema Signe, kelle suureks üllatuseks palutigi neid pojaga Barack Obamat tervitama presidendi lossi kõrvale. Kohal kästi olla juba täna hommikul kell 9, kuna läbida tuli turvakontroll.

Veidi üle tunni ootamist ja täituski Kristo suur unistus – tema juurde astus Ameerika Ühendriikide president Barack Obama, tervitas ja küsis, kui vana ta on.

«Poiss oli nii ärevil, et vastas lihtsalt good,» muheles ema, kes hoidis samal ajal käes Obama pilti. «Mõtlesin, et äkki läheb õnneks.» Läkski – Obama võttis pliiatsi ja kirjutas Kristole dream big dreams! (unista suurelt – toim.).

Obama pühendus Kristole. Foto: Mihkel Maripuu
Obama pühendus Kristole. Foto: Mihkel Maripuu Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

«Selle pildi ma raamin ära. Me lähme ostame kohe raami!» ütles Kristo. «See on uskumatu, ma ei suuda seda ise siiani mõista,» rõõmustas ema.

Kristo ei osanud põhjendada, miks Barack Obama talle nii sümpaatne on. Lihtsalt on ja kõik.

«Kodus ta joonistab Vabadussambaid, telefonis on taustaks Ameerika lipp. Üks suvi tegi ta ise Ameerika lipu, mille me panime ka lipuvardasse. Ta on lihtsalt suur fänn,» lisas ema Signe.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles