Juncker pakub Ansipile digitaalvaldkonda ja asepresidendi kohta

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip
Andrus Ansip Foto: SCANPIX

Postimehe andmetel pakub Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker Andrus Ansipile komisjonis digitaalvaldkonna portfelli ja asepresidendi kohta.

Potrtaal EurActiv kirjutas täna, et Juncker on pakkunud Ansipile uues Euroopa Komisjonis asepresidendi kohta ning majanduskasvu, Euroopa Majandus- ja Rahandusliidu EMU, Euroopa Semestri ja sotsiaalse dialoogi valdkonna portfelli.

Ansip ütles Postimehele, et EurActivis väidetu ei vasta tõele, kuid ta ei saa pakkumisest täpsemalt rääkida, kuna Euroopa Komisjoni uue koosseisu osas lõplikke kokkuleppeid ei ole ja tulla võib veel muudatusi.

«Ma olen Junckeriga küll rääkinud ja ta on mulle pakkumise teinud, kuid see pakkumine ei ole selline, nagu kirjutab EurActiv,» ütles Ansip Postimehele.

Ansip märkis, et Jean-Claude Juncker ei hoia oma uue komisjoni portfellide jaotust kuidagi nimme salajas.

«Küsimus on selles, et kui ei ole kõikide portfellide osas kokkuleppeid saavutatud, siis ei saa seda ka avalikkusele teada anda. Kõikide osas pole olnud võimalik kokkuleppeid saavutada, kuna Belgia ei ole volinikku veel nimetanud. Ma viimaseid uudiseid ei tea, aga eilse õhtu seisuga pidi Belgia voliniku kandidaat olema välisminister Didier Reynders, tänahommikuse seisuga räägitakse europarlamendi saadikust Marianne Thyssenist. Kumb neist Belgia kandidaat on, ma ei tea seda. Isikust sõltub ka, mis haldusala Euroopa Komisjoni president talle pakub,» lausus Ansip.

Ta nentis, et praegused pakkumised võivad kõik veel muutuda, sest kui kellelegi pole pakkumine üldse vastuvõetav, siis tavaliselt ei piirdu vahetus ainult kahe isiku vahel haldusalade muutmisega. «See muutmiste ring võib olla palju pikem ja hõlmata viis-kuus-seitse-kaheksa  inimest ja haldusala,» ütles Ansip.

Eeldatavasti teeb Juncker  oma kabineti kohtade jaotuse teatavaks järgmisel nädalal.

EurActiv kirjutas täna, et Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker pakub Eesti eelmisele peaministrile Andrus Ansipile uues komisjonis asepresidendi kohta ning majanduskasvu, Euroopa Majandus- ja Rahandusliidu EMU, Euroopa Semestri ja sotsiaalse dialoogi valdkonna portfelli.

Euroopa Semester on esimesena jõustunud osa Euroopa Liidu majandus- ja eelarvepoliitikate reformi paketist.  Semestri eesmärk on tagada riikide makro- ja mikropoliitikate kooskõlaline kavandamine ja järelevalve ning Euroopa nõukogu sisendi andmine iga-aastastesse riiklikesse eelarveprotsessidesse.

AurActiv kirjutas, et uues Euroopa Komisjonis on kokku kuus asepresidendi kohta. Lisaks Andrus Ansipile on EurActivi andmetel asepresidendi kandidaadid Elżbieta Bieńkowska Poolast, Valdis Dombrovkis Lätist, Alenka Bratusek Sloveeniast, Frans Timmermans Hollandist ja Federica Mogherini Itaaliast. Postimehe andmetel vastab EurActivi väidetud asepresidentide jaotus tõele.

Postimehe andmetel on Juncker pakkunud Euroopa Komisjonis majanduskasvu, Euroopa Majandus- ja Rahandusliidu EMU, Euroopa Semestri ja sotsiaalse dialoogi valdkonna portfelli hoopis Läti ekspeaministrile Valdis Dombrovskisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles