Kapo: välistame hetkel töötaja röövimises poliitilise motivatsiooni

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaitsepolitseiameti (kapo) peadirektor Arnold Sinisalu sõnul välistab amet hetkel Eesti-Vene piiril toimunud töötaja röövimise puhul poliitilise motivatsiooni.

«Hommikul kella 9 ajal võtsid seni tuvastamata Venemaalt Eesti territooriumile liikunud isikud kinni kaitsepolitseiametniku. Nad ähvardasid relvaga ja kasutasid vägivalda,» ütles Sinisalu kell 17 alanud pressikonverentsil.  

«Fikseeriti, et on rüseluse märgid piiril. On näha, et Vene poolelt tulevad Eesti poolele jalajäljed, toimus rüselus ja mindi tagasi. Meil pole indikatsioone, et oleks toimunud tulevahetus ning verd sündmuskohal pole.»

Sinisalu avaldas, et töötaja näol on tegu kogenud meesterahvaga, kuid tema isikut praegu ei avaldata.

Kapo peadirektori sõnul välistatakse praegu, et inimrööv oli poliitiliselt motiveeritud, sest Venemaa poolelt pole poliitilist rünnakut tulnud. «See, mida ajaloost teame, et on olnud selliseid juhtumeid, kui keegi on kuskil venemaal kinni võetud, telekaamera ette viidud ja siis on see inimene rääkinud, et ta tuli spioneerima. Kui see sündmus toimus hommikul kell 9 ja midagi sellist oleks olnud, siis oleks see ka praeguseks juhtunud. Seetõttu ütleme, et praegu välistame.»

Kaitsepolitsei välistab samuti, et tegu oli terrorismiga.

«Täna kell 13 kohtusid Luhamaa piiripunktis Eesti ja Vene piirivalve. Vene piirivalve ütles, et neil sündmust fikseeritud pole,» rääkis Sinisalu.

Sinisalu sõnul käsitletakse intsidenti tavakuriteona ning Eesti riik teeb kõik endast oleneva, et kapo töötaja vabastada.

Vahejuhtum leidis aset Võrumaal Meremäe vallas Miikse küla lähedal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles