Jõesalu: kaitseväelastel on seadusega keelatud osaleda erakondade töös

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kapten Arvo Jõesalu
Kapten Arvo Jõesalu Foto: Erakogu

Tänane Postimees kirjutab, kuidas reformierakondlasest siseminister Hanno Pevkur soovis kirja vahendusel, et ametnikud ja ohvitserid panustaksid Reformierakonna kaitseprogrammi koostamisse. Kaitsevägi kinnitas, et kaitseväelastel on seadusega keelatud osaleda erakondade töös.

Hanno Pevkur kirjutas: «Pöördun teie poole ettepanekuga anda oma arvamus Reformierakonna «Rahvusliku julgeoleku strateegia 2015» tööversioonile. Olete oodatud kommenteerima nii dokumenti kui ka esitama omapoolseid ideid.» Pevkur pöördus ametnike ja kaitseväelaste poole Reformierakonna juhatuse liikme, mitte siseministrina.

«Kaitseväelastel on seadusega keelatud osaleda erakondade töös,» kinnitas kaitseväe pressijaoskonna kapten Arvo Jõesalu. Samas lisas ta, et kaitsevägi on Eesti ühiskonna jaoks avatud organisatsioon ja kui poliitilised erakonnad või teised organisatsioonid soovivad ekspertidelt arvamust, siis tuleks neil pöörduda kaitseväe juhataja poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles