Seppik: kaitsepolitseiniku röövimine pärast Obama külaskäiku ei saa olla juhus

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ain Seppik.
Ain Seppik. Foto: Marianne Loorents

Kunagine politseijuht ja siseminister, praegu Tallinna volikokku kuuluv reformierakondlane Ain Seppik leiab, et kaitsepolitseiniku tänane rööv Luhamaa piiripunkti lähistel ei saa olla juhus ega ka tavakuritegu, millena seda praegu käsitleb kaitsepolitsei.

Seppik ütles Postimehele, et juhtunu ei saa olla juhus ning pigem näitab see, et Venemaa on hakanud provokatsioonidega pihta. Tema sõnul oligi arvata, et Ameerika Ühendriikide presidendi Barack Obama külaskäiku Eestile niisama ei kingita.

Kaitsepolitseiniku röövimist ja relva ähvardusel üle piiri Venemaale toimetamist nimetas ta väga jõhkraks ja demonstratiivseks teoks. «Ei ole see mingi juhus ega tavakuritegu, ärgu tehku üldse sellist versioonigi,» lausus Seppik ning lisas, et tema arvates oli tegemist suunatud rünnakuga, mida tuleb võtta väga tõsiselt. «Kokkusattumusi viimaste sündmuste valguses küll uskuda ei tasu.»

Kaitsepolitsei teatas täna, et kella 9 ajal hommikul võtsid Venemaalt tulnud tundmatud isikud Luhamaa piiripunkti läheduses vabaduse teenistuskohuseid täitnud kaitsepolitseinikult ja viisid ta jõudu kasutades relva ähvardusel Venemaale. Inimröövi eel segati Venemaa suunalt operatiivraadiosidet ja kasutati suitsugranaati.

Kaitsepolitsei alustas praegusele infole tuginedes kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvide alusel, mis käsitlevad vabaduse võtmist ning riigipiiri ja ajutise kontrolljoone ebaseaduslikku ületamist. Karistusseadustik näeb vabaduse võtmise eest kohtus süüdimõistmisel ette rahalise karistuse või kuni viieaastase vangistuse ning riigipiiri ja ajutise kontrolljoone ebaseadusliku ületamise eest nelja- kuni 12-aastase vangistuse.

Kaitsepolitsei peadirektor Arnold Sinisalu ütles õhtul toimunud pressikonverentsil, et ametil pole põhjust arvata, et juhtum on poliitiliselt motiveeritud, ning seda käsitletakse tavakuriteona.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles