Raivo Aeg: on ennekuulmatu, et FSB võttis juhtunu eest vastutuse

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raivo Aeg
Raivo Aeg Foto: Laura Oks / Postimees

Kaitsepolitsei endise peadirektori Raivo Aegi hinnangul on kaitsepolitseinik Eston Kohveri kinnivõtmine Venemaa Föderaalse Julgeolekuteenistuse (FSB) poolt ennekuulmatu, kuid veelgi ennekuulmatum on, et FSB võttis juhtunu eest ka vastutuse.

Aeg ütles Postimehele, et kui Eesti vabariigi territooriumilt viiakse ilma vastavate sanktsioonideta ära riigiametnik, on see väga ränk kuritegu teise riigi eriteenistuse poolt. «See on ennekuulmatu ja mis on veel ennekuulmatum, on see, et tavaliselt FSB endale seda vastutust ei võta. Seekord nad on võtnud ja seda deklareerinud,» lausus ta.

Enamat ei pidanud Aeg võimalikuks aga juhtunu kohta öelda. «Rohkem ma ei oska midagi lisada ega kommentaare anda, sest kui infot ei ole, ei taha spekuleerida,» lisas ta.

Kaitsepolitsei teatas täna, et kella 9 ajal hommikul võtsid Venemaalt tulnud tundmatud isikud Luhamaa piiripunkti läheduses vabaduse teenistuskohuseid täitnud kaitsepolitseinikult ja viisid ta jõudu kasutades relva ähvardusel Venemaale. Eelnevalt segati Venemaa suunalt operatiivraadiosidet ja kasutati suitsugranaati.

Õhtul vahendas ITAR-TASS FSB teadet, mille kohaselt on julgeolekuteenistus kinni pidanud Eesti kaitsepolitsei töötaja Eston Kohveri, kelle suhtes tehakse menetlustoiminguid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles