Välisministeerium kutsus Kohvriga seoses neljandat korda välja Vene suursaadiku

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisministeerium
Välisministeerium Foto: Peeter Langovits

Välisministeerium kinnitas täna, et kutsus seoses Eston Kohvri kinnipidamisega välja Venemaa suursaadiku Eestis Juri Merzljakovi.

Viimase kümne päeva jooksul oli see neljas kord, mil välisministeerium Vene suursaadiku vaibale kutsus.

Viimati kutsuti Merzljakov välja reedel, mil anti üle välisminister Urmas Paeti kiri Vene välisministrile Sergei Lavrovile. Paet palus kirjas Kohvri vabastamist.

5. septembril tegi kaitsepolitsei avalikuks, et kella 9 ajal hommikul võtsid Venemaalt tulnud tundmatud isikud Luhamaa piiripunkti läheduses vabaduse teenistuskohuseid täitnud kaitsepolitseinikult ja viisid ta jõudu kasutades relva ähvardusel Venemaale. Õhtul vahendas ITAR-TASS Venemaa Föderaalse Julgeolekuteenistuse FSB teadet, mille kohaselt pidas julgeolekuteenistus Pihkva oblastis kinni Eesti kaitsepolitsei töötaja Eston Kohvri. Kaitsepolitsei kinnitas küll, et Venemaale viidud kaitsepolitseinik, kes tegeles Eestis teabe kogumisega piiriülese kuritegevuse kohta, on Kohver, kuid tema kinnivõtmine toimus erinevalt FSB väidetust Eesti territooriumil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles