Kelami hinnangul sai Ansip europarlamendi küsimustele vastamisega hästi hakkama

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tunne Kelam
Tunne Kelam Foto: Liis Treimann / Postimees

Euroopa Parlamendi liikme Tunne Kelami sõnul oli Euroopa Komisjoni digitaalse ühisturu asepresidendikandidaat Andrus Ansip europarlamendi kuulamiseks hästi ettevalmistunud ning tema kandidatuurile tõenäoliselt vastuseisu pole.

«Mulle tundub, et üldine arvamus on, et ta on hästi ettevalmistatud. Ta võib-olla alustas puiselt ja üldsõnaliselt, aga see on tavaline. Kui hakati küsimusi esitama, siis arvamused on, et ta vastas neile konkreetselt,» rääkis Kelam.

Poliitanalüütik Ahto Lobjakas kirjutas eile Twitteris, et Ansip vastas küsimustele nagu oleks pressikonverentsil ning kahtles, kas parlamendiliikmed sellise keerutamisega rahule jäävad. Kelami hinnangul on see kõikide kandidaatide probleem.

«Ma arvan, et see on kõikide kandidaatide probleem, eriti asepresidentide, kes peavad asju koordineerima, mitte konkreetse alaga tegelema. See pole pahe ega erand. (Jyrki) Kataineni kohta ütles täna hommikul endine Poola volinik, et tal on üldised põhimõtted ja üldised vastused. Ta (Katainen – toim) on löögi all, sest püüab konkurentsipoliitikat ellu viia ja hoida finantsdistsipliini. Ta vastas loominguliselt ja realistlikult. Üldisi põhimõtteid tuleb korrutada, kui küsimused korduvad,» lausus Kelam.

Kelam ei usu, et europarlamendis on Ansipi kandidatuurile vastuseis. «Võib-olla mingisuguste marginaalsete jõudude poolt, aga ma ei näe mingit vastuseisu nende poolt, kes asju otsustavad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles