Kuninganna võttis Afganistani sõja veteranilt aumedali

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuninganna Elizabeth II.
Kuninganna Elizabeth II. Foto: SCANPIX

Briti kuninganna Elizabeth II võttis seni avaldamata põhjustel Afganistanis teeninud erumajorilt Robert Armstrongilt ära aumedali.

41-aastane Armstrong pälvis riigi ühe kõrgema sõjalise autasu Sõjalise Risti 2009. aastal julguse eest, mida ta näitas üles aasta varem toimunud intsidendi ajal, kui Briti ja Afganistani relvajõudude konvoi sattus Helmandi provintsis tule alla.

Buckinghami palee ja kaitseministeerium ei täpsustanud, mis põhjustel Armstrong autasust ilma jäeti. Briti meedia andmetel eelnes otsusele aga põhjalik uurimine.  

Päevahele Telegraph andmetel leiti Armstrongi relvavendade vihje järel algatatud uurimise käigus, et Armstrong valetas oma julguse suuremaks kui see tegelikult oli.

Armstrong saadeti teenistusest erru 2012. aastal, kuna ta hoidis oma kodus salajasi dokumente. Teadaolevalt pole sellel aga seost aumedali äravõtmisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles