Eestlanna läheb lätlaste ja ameeriklasega loodud iluäpiga Ajujahile

Marian Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iluäpp GlamCall.
Iluäpp GlamCall. Foto: Garage48

Rahvusvaheline meeskond lõi Garage48 üritusel 48 tunniga äpi prototüübi, mis viib kokku iluteenindajad klientidega.

Idee autori Kristiina Kala kinnitusel aitab GlamCall säästa nii teenusepakkujate kui ka klientide aega. «Tulin GlamCalli ideele isiklikust vajadustest,» põhjendas ta. «Olles kiire eluviisiga, ei oska ma enda kalendrit mitmeid nädalaid ette planeerida. Seetõttu vajan aeg-ajalt väikese etteteatamisega küünetehniku, juuksuri või meigikunstniku abi. Sama mure on vaevanud mitmeid minu sõbrannasid ning tuttavaid.»

Võistluse viimasel päeval oli Garage’il kohal ka president Toomas Hendrik Ilves, vahendas Garage48 pressiesindaja. Ilves kuulas ära kõigi tiimide ettekanded ning seejärel andis kõne, kus tänas hakkajaid naisi, idufirmandusega tegelevaid eestlasi ning üldiselt Garage48-l osalejaid. Ainsa tiimina selle-aastaselt naiste-eri Garage48-lt tõi Ilves välja GlamCalli. President viitas oma kõnes sellele, et äpp lööks kindlasti läbi Vabariigi aastapäeval, mil paljud naised soovivad kiirelt iluteenindajate abi. 

Äpp on suurt toetust leidnud ka klientide seas. Facebookis on oma poolehoidu näidanud üles juba üle 300 inimese. Lisaks Kalale kuuluvad GlamCalli tiimi Krõõt Laesson (turundus), Ronald Liive (turundus), Erki Hendrikson (turundus), Kārlis Feldmanis (disainer ning arendaja), Klavs Taube (arendaja), Janis Peisenjeks (arendaja) ja Daniel Cho (arendaja).
 
Vaid 48-tunniga suutis GlamCalli tiim ideest arendada töötava mobiiliäpi prototüübi. Lühikesest arendusajast hoolimata on Kala endas enesekindel, et juba lähinädalatel sooritatakse äpi kaudu esimesed tellimused.
 
Kuna tiimis on peale eestlaste ka lätlased ning üks ameeriklane, on nad erinevatel turgudel eksisteeriva olukorraga kursis ning äpi täielikul valmimisel ei kavatseta piirduda vaid Eesti turuga. Et pakkuda stabiilset ning head kasutajakogemust lanseeritakse GlamCalli äpp esialgu piiratud kasutajaskonnale. Huvilised saavad end ootenimekirja registreerida GlamCall.me veebilehel.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles