Väidetav naisepeksja kohtus: aitasin oma naist igal sammul

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rasmus Vesiloo eile Harju maakohtus. Meest süüdistatakse teise inimese tervise kahjustamises, löömises, peksmises, valu tekitamises.
Rasmus Vesiloo eile Harju maakohtus. Meest süüdistatakse teise inimese tervise kahjustamises, löömises, peksmises, valu tekitamises. Foto: Mihkel Maripuu

Täna astus kohtupinki Triin Tulevi peksmises süüdistatav Rasmus Vesiloo (30), kes kirjeldas oma versiooni sellest, mis paari vahel juhtus. Mõistagi erines see kannatanu omast.

Rasmus Vesiloo rääkis, kuidas temast ja Triin Tulevist sai paar 2013. aasta märtsis.

«Meie suhe oli kirglik,» kinnitas Vesiloo, et tülitseti üsna palju, ent tülidele järgnes tema sõnul alati leppimine. Vesiloo toonitas, et ei ole vägivaldne mees. Küll aga väitis ta, et armukadedus oli suhtes probleemiks, ent armukade olevat olnud hoopis Tulev.

Tülile eelnenud päeva, 24. augustit kirjeldas Vesiloo järgmiselt: ärgati umbes kell 11 ja seejärel käidi poodides. Umbes kella 16 paiku mindi koos Vesiloo sugulase sünnipäevale, kus oldi kella 23-ni. Koju jõuti umbes 23.20.

Seejuures selgus kohtus, et Tulev helistas kodust taksosse umbes 00:20 ajal, mistõttu toimus väidetav vägivallaakt tunni aja jooksul.

«Läksin garderoobi riideid seljast ära võtma, kui Triin küsis mu käest, kes on Kadri ja Liis,» rääkis Vesiloo kohtus. Nimelt selgus Vesiloo kinnitusel, et Tulev oli tema sõnumeid lugenud. Vesiloo jõudis hambad ära pesta ning juua ka vitamiinijoogi.

«Triin läks ise endast välja, sest ma ei suutnud kohe reageerida. Hakkas mind sõimama,» selgitas ta. Vesiloo oli püüdnud naist rahustada. See polnud aidanud. «Ta lukustas end magamistuppa ja käskis mul diivanil magada. Heitsin pikali.»

Edasist ta enda sõnul enam ei mäleta, mistõttu ei osanud selle kohta ka kohtus selgitusi anda.

Ka ei mäletanud ta midagi sõnumist, millest Tulev saates «Pealtnägija» rääkis. Väidetavalt ärritus Vesiloo sel päeval seetõttu, et nägi sõnumit, kus Tulevit kutsuti õhtusöögile.

«Triinule saadeti Facebookis väga palju sõnumeid, kuna ta on atraktiivne tütarlaps ja veidi kuulus ka. Mul puudub mälu, et oleksin sellel päeval tema telefonist lugenud meili, mis oleks minus armukadedust tekitanud,» väitis Vesiloo kohtu ees.

Hommikul ärkas ja naist ei olnud

Järgmine mälestus on Vesilool enda kinnitusel hommikust, mil ta ärkas oma voodis, kuid elukaaslast kõrval ei olnud. Korter ei olnud segamini, kuid välisuks oli lahti. Samuti oli kraanikausi kõrval naise kihlasõrmus. Tulevi telefon oli väljas, tema kott oli kadunud.

«Mõtlesin, et olen talle väga halvasti öelnud ja ta on ülereageerinud. Ta on ka varem kohvreid pakkinud ja kodust ära läinud,» rääkis Vesiloo, kes helistas seepeale enda kinnitusel tuttavale, kelle juurde oli Tulev ka varem läinud. Tema telefon oli väljas.

Seepeale helistas Vesiloo enda väitel ohvri emale. Ka seal naist ei olnud.

Ta läks enda kinnitusel naist linna peale ka autoga otsima. Lõpuks helistas sugulane, kes oli saanud Facebooki vahendusel pildi Triinust sinikaga.

Nii helistas Vesiloo uuesti tuttavale, kelle juures Tulev oli ka varem peatunud ja see vastanud, et «ise andsid oma naisele peksa ja viskasid ta kodust välja». Tulev meest näha ei tahtnud. Mõne aja pärast teatas aga tuttav, et Vesiloo võiks naisele mõned asjad tuua.

Vesiloo väitel kohtuti 25. augusti õhtul, kuid naine teda näha ei tahtnud. «Sain teada, et tõsiseid vigastusi tal ei ole, et arst vaatas üle,» ütles Vesiloo, kes suundus edasi koju, ent ei osanud endaga midagi peale hakata. «Mõtlesin, et minust on saanud justkui naisepeksja. Mul ei olnud kuskilt valus, et ma oleks kedagi löönud.»

Järgmine päev läks ta tööle ning kohtus sõbra Anders Tsahknaga. Samuti palus ta Tulevil tagasi koju tulla ja tegi ettepaneku, et läheb Tartusse vanemate juurde.

Tartus külastas ta enda kinnitusel arsti, sest tema pea oli hakanud valutama. Samuti oli tema rangluul punetus. Väidetavalt külastas mees ka psühholoogi, ent abi ei saanud, vaid tal soovitati pöörduda unehäiretega tegelevate arstide juurde. Sinna jõudis ta 3. septembril.

«30. augustil saabus meil Triin Tulevi esindajatelt, kus oli kokku võetud, mis ma teinud olen,» meenutas Vesiloo, kelle kinnitusel teatati, et Tulev on nõus loobuma kaebusest, kui Vesiloo hüvitab talle 65 000 eurot. Tulev oli nõudmisi põhjendanud, et oli šokis, ei tunne end mehega turvaliselt ja vajab endale ja lapsele korterit.

2. septembril oli naine mõneks päevaks Vesiloo juurde tagasi tulnud

«Selle vältel helistas uurija 3. septembril ja teatas, et on algatatud kriminaalmenetlus ja soovis mind üle kuulata. Olin üllatunud.» Vesiloo väitis, et tal ei ole mälu, justkui oleks ta naisele haiget teinud. «Triin vihastas selle peale. Olime ühe öö veel koos, emotsioonid olid keerulised.»

Vesiloo: naine ei nõustunud minuga teraapiasse tulema

4. septembri hommikul väitis mees, et Tulev oli talle öelnud, et Vesiloo oli taas unes rääkinud ja käskis seetõttu abi otsida. Tulev lahkus Ameerika Ühendriikidesse. Selleks kandis Vesiloo talle enda väitel raha. Sama päeva õhtul ta naisega enam kontakti ei saanud.

12. septembril läks ta ülekuulamisele, kus selgus tema üllatuseks, et teda süüdistatakse Tulevi peksmises ka 1. juulil. «Varem ma pole teda kordagi löönud, siis ma sain aru, et Triinul olid muud kavatsused,» rääkis Vesiloo.

Tema kinnitusel lahkus Tulev hoopis Londonisse teadlikult rasedust katkestama ning sõitis sealt edasi 9. septembril Ameerika Ühendriikidesse.

Raseduse katkestamisest paaril omavahel juttu ei olevat olnud. «Teadsin, et ei ole ühtegi põhjust rasedust katkestada. Olin solvunud ja nukker,» väitis mees lisades, et see oli siiski naise enda otsus.

Eestisse tuli Tulev Vesiloo mälu järgi tagasi 21. või 22 septembril. «Olin väga mures, sest ta ei suhelnud ka oma vanematega. Aitasin teda igal sammul, nagu see oli võimalik.»

23. septembril saadi kokku ja arutati tulevikuplaane. «Pidime suhet võtma vaikselt ja rahulikult. Minu soov oli, et me peaksime minema teraapiasse,» väitis Vesiloo.

Suhtlus kestis 7. oktoobrini, mil paar pidi minema pereteraapiasse, ent Tulev oli sellest keeldunud. «Siis ma katkestasin suhtlemise.»

30-aastast Vesilood süüdistatakse teise inimese tervise kahjustamises, löömises, peksmises, valu tekitamises, mille eest saab karistada rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistusega.

Süüdistuse kohaselt peksis Vesiloo oma rasedat elukaaslast mullu ööl vastu 25. augustit tunni aja vältel näopiirkonda korduvalt, muuhulgas tagus kannatanut vastu seina, istus kõhule ja lõi naist jalaga kahe jala vahele. Kannatanu hinnangul võis mees teda lüüa vähemalt 60 korda.

Tulev on esitanud 20 000 euro suuruse tsiviilhagi. «Minu usk pereellu on hävitatud,» ütles Tulev ja lisas, et moraalne kahju on tema jaoks korvamatu. Ta ei kujuta ette, et võiks kunagi saada lapse või hakata taas kord kellegagi koos elama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles