10-aastase tütre autorooli lubanud purjus mees sai trahvi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ida prefektuur karistas rahatrahviga meest, kes purjuspäi lubas autorooli oma 10-aastase tütre.

Prefektuuri pressiesindaja Mari-Riina Risti sõnul ei saanud politsei meest karistada purjuspäi autojuhtimise eest, kuna ta istus juhi kõrvalistmel, ning seetõttu jäi talle alles ka mootorsõiduki juhtimisõigust. Küll aga tuleb tal tasuda juhtimisõiguseta isiku autorooli lubamise eest trahv, mis jääb alla 300 euro. Karistusotsus pole veel jõustunud.

14. septembril kella 16 paiku jäi Jõhvi patrullpolitseinikele Toila vallas Saka-Toila tee 18. kilomeetril silma Honda, mille sõidustiil tundus kahtlane. Sõiduki kontrollimisel selgus, et roolis oli juhtimisõiguseta 10-aastane tüdruk ning tema kõrvalistmel istus 43-aastane mees, kes oli alkoholijoobes. Mees selgitas politseile, et tahtis tütrele lihtsalt meelelahutust pakkuda ja plaan oli sõita Toila poodi.

Politsei toimetas mehe arestimajja kainenema ja tema suhtes alustati väärteomenetlust. Tüdruk viidi koju ja anti emale üle.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles