Jaanika Merilo: Ukrainale oleks suureks abiks ka Eesti IT-oskusteave

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Server.
Server. Foto: SCANPIX

Eestil on palju on oskusteavet, sealhulgas IT-ga seonduvat, mida saaks Ukrainale lisaks rahale jagada, leiab Ukraina Euroopa Integratsiooni ja Arengu Edendamise Keskuse peadirektor Jaanika Merilo.

Talv on tulemas ja Ukraina seisab humanitaarkatastroofi lävel, lisaks ähvardas Venemaa president Vladimir Putin, et gaasitarned Euroopasse võivad sel talvel tõsise tagasilöögi saada, seekordses «Vabariigi kodanikes» arutletigi, millised tulevikustsenaariumid Ukrainat ja Euroopat oodata võivad ning millist abi Ukraina vajaks, vahendas ERR Uudised.

Jaanika Merilo möönis, et kui Eesti ettevõtja läheb Ukrainasse, peab ta unustama lääneliku ärikultuuri, sest kohapeal on kontrollimatus ja kaos, samas on seal tegutsemiseks põhjust küllaga, sest tegemist on väga suure turuga.

Merilo, kes juhib Ukrainas programmi, millega tahetakse koolitada uut 100 000 IT-spetsialisti, märkis, et Ukraina IT-turg on üks Euroopa suurimaid - selle kogumaht on kaks miljardit dollarit ning see kasvab aastas 30 protsenti.

«Eesti saab teha mitte ainult läbi humanitaarabi, aga ka läbi teadmiste ja oskuste jagamise, mis on just meie e-riik, meie tehnoloogiad,» pakkus saatekülaline ning tõi näiteks meie e-tervise ja droonid, Merilo avaldas lootust, et Ukraina suudab reformidega lõpuni minna, ehkki riigis on suur vaesus ning kõikjal lõputu korruptsioon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles